Real Madrid har följt Aurelien Tchouameni i månader, efter att ha skickat scouter för att titta på den franska landslagsmannen vid flera tillfällen. 22-åringen anses vara en av de bästa unga mittfältarna i Europa och har tilldragit sig intresse från flera klubbar. Ynglingen kom till Monaco från Bordeaux 2020 och har redan fått nästan 100 matcher för sin nuvarande klubb. Hans prestation i fotbollströjor är obestridlig.

Tchouameni är redan en av världens bästa spelare inom fotbollströjor, och han stärkte sitt rykte med ett stag för att lyfta Monaco till en 2-1-seger över Lille den gångna fredagen, och lade till sju interceptions och annan imponerande statistik för målen.

Tchouameni har etablerat sig som stammis på internationell nivå med Frankrike under de senaste månaderna och tros inte ha någon brist på beundrare från hela Europa inför det kommande transferfönstret. Liverpool har också kopplats ihop med spelaren. Förra månaden rapporterade Sportsmail att Jurgen Klopp var ett stort fan av spelaren och att de röda övervägde ett drag för fransmannen.

Med Antonio Rudiger och Mbappe prioriteringar för sommaren kan Monacos höga utropspris vara en stötesten. Även om Real Madrid fortfarande är intresserade är en flytt i sommar borta från korten. Det möjliga priset skulle vida överstiga de 30 miljoner euro som Real Madrid betalade för Camavinga i augusti 2021, vilket är ett problem för Los Blancos. Real Madrid tröja kanske inte hans val i år.

Liverpool anses också vara föregångare att värva Tchouameni, enligt den franska tv-stationen Telefoot. Det kommer inte att vara lätt att få Tchouameni till ett fyndpris, eftersom toppklubbar i Premier League och Monacos Ligue 1-rivaler PSG är mycket intresserade av den defensiva mittfältaren.

"Jag har ett kontrakt till 2024 med option till 2025", sa han tidigare i veckan. "Vi får se vad framtiden har att erbjuda för mig. Mycket kan hända i transferfönstret."