Anthony Elanga var en del av Sveriges sida som gjorde 1-1 oavgjort med Italien i ett EM-kval under 21 år. Elanga har hävdat att han misshandlades rasistiskt av en motståndare i en kvalificeringskamp mellan Sverige under 21 år mellan Sverige mot Italien. Elanga togs av efter 72 minuter, men var i centrum för en incident mellan båda lagen efter den slutliga visselpipan som har lett till att han gjort allvarliga anklagelser mot en motståndare. Fans i Manchester United tröja var rasande över detta beteende.

Sverige har muntligt lämnat in en rapport till domarna och matchdelegaterna och väntar nu på feedback innan de beslutar hur de ska gå vidare. Det italienska fotbollförbundet förnekade dock anklagelserna och sa att det var hoppfullt att behöriga myndigheter snart skulle klargöra situationen.

”Ingen ska behöva utsättas för rasism, det är helt oacceptabelt. Vi står alla bakom och stöder Anthony i detta, tillade Eriksson. Elanga debuterade för Sveriges U21-tal redan i juni, iklädd fotbollströjor och har tidigare representerat sitt land på både U17- och U19-nivå. Elanga kom också från bänken på Old Trafford under Uniteds nederlag mot West Ham i den tredje omgången i Carabao Cup förra månaden.