Den tidigare Spaniens och Chelsea-anfallaren Diego Costas kontrakt med Atletico Madrid upphörde på tisdag, sex månader innan det var planerat att avslutas. "Atletico de Madrid och Diego Costa har nått en överenskommelse om uppsägning av anfallarens kontrakt, som skulle avslutas i juni 30, 2021, "

 

Det betyder att Costa kommer att kunna gå med i en ny klubb på en gratis transfer och han är också på väg att ta bort sitt nummer 19 fotbollströjor, medan Atletico minskar deras lönekostnad avsevärt och låter dem förstärka truppen under januari-fönstret.

 

Även om de "personliga skälen" för Costa's exit inte har avslöjats, tror man att han vill ha regelbunden speltid. Den 32-årige som också har haft att göra med flera skador under de senaste åren har bara gjort 7 matcher totalt 204 minuter hittills den här säsongen för ligaledarna.

 

Costa, klädd i Atletico Madrid fotbollströjor, spelade 215 matcher och gjorde 83 mål för Atlético, vilket hjälpte klubben att vinna La Liga-titeln (2014), den spanska cupen (2013), Europa League (2018) och två UEFA Super Cups (2010 och 2018 ), enligt det spanska laget.

 

"Klubben tackar Diego Costa för hans engagemang under dessa år och önskar honom lycka till i nästa skede av sin yrkeskarriär," sade Atlético-uttalandet. "Han har gett oss mycket och vi har gett honom mycket", berättade Simeone på en presskonferens på tisdag.