Liverpool-fans har en känsla av skräck Manchester City-fans gick igenom förra säsongen. deras bästa mittback Virgil Van Dijk drabbades av skador på det främre korsbandet i knäet i Merseyside-derbyet.

 

Det är en liknande skada som Aymeric Laporte fick i början av förra säsongen. Fransmannen var så viktig för City.Van Dijk med fotbollströjor var solid som en sten på baksidan för Jurgen Klopps sida och lämnade Sadio Mane och Mohammed Salah för att slutföra jobbet på förhand. Resten av laget följde ledningen och sprängde därmed en tävling redan i kryckor.

 

Van Dijk kräver operation efter Jordan Pickfords knähöga tackling i 11: e minuten av lördagens match. Pickfords tackling blev ostraffad, men Van Dijk står nu inför månader på sidan.

 

Hur länge, exakt, är ännu inte känt. På söndag bekräftade en konsult vad både spelaren och hans tränare fruktade i den korta pausen i Merseyside-derbyet: Van Dijk har skadat det främre korsbandet i hans högra knä. Det är för tidigt att exakt bedöma skadans omfattning. De hoppas att Van Dijk skulle kunna återhämta sig så snart som möjligt och återvända till fältet, klädd i Liverpool fotbollssatser

 

Först efter det har Liverpool kunnat sätta en tidsram för van Dijks rehabilitering och återhämtning. Det bästa fallet är att han kan efterlikna Antonio Rüdiger, den tyska försvararen som fick en liknande skada i juni 2016 och spelade igen i oktober samma år. Ilkay Gundogan krävde däremot dubbelt så lång tid att återvända. Han är inte det värsta fallet.