Ernesto Valverde plundrades av Barcelona och Quique Setien utsågs till ny manager. Setien, tidigare chef för Real Betis, har gått med på en överenskommelse som går igenom 30 juni 2022. Den 55-åriga Valverde har sitt kontrakt gått ut i ytterligare fem månader men det har ingen tro på hans förmåga, men han hjälpte laget behöll ligatiteln förra säsongen. Nu måste han säga adjö till sina älskade billiga fotbollströjor. Det sägs att ett två och ett halvt års erbjudande en gång har skickats till klubblegenden Xavi Hernandez.

Xavi vägrade erbjudandet och sedan har Ronald Koeman och Mauricio Pochettino kopplats till positionen, men slutligen har Quique Setien bekräftats. Valverde gjorde dubbla 2017-2018 för att göra anspråk på ligan. Den 61-åriga Setien har aldrig vunnit en trofé som manager. Nästa Barcelona är värd Granada på söndag och det återstår att se om Setien kommer att göra sin tränadebut. Nelson Semedo har blivit överskott till kraven hos FC Barcelona och där förväntas flera klubbar vara intresserade av hans signatur.

FC Barcelona har blivit världens bästa intjänande fotbollsklubb. De tog in 840,8 miljoner euro förra säsongen som räckte för att ta dem ovanför Real Madrid som har sjunkit till andra. Broadcastintäkter är den största inkomstgeneratorn för Barca och tack vare de senaste förändringarna i det katalanska lagets merchandisingverksamhet. Klubben tog kontroll över områden i deras Barcelona tröjor försäljning över hela världen. Barca är på väg för att uppnå sin uttalade ambition.