Den tonåriga Liverpoolvingen Harvey Elliott som bär en Liverpool tröjor har blivit förbjuden i 14 dagar från inhemsk klubbfotboll för att ha använt stötande språk i en socialmediavideo som hånar Harry Kane. Elliotts video filmades medan han tittade på Champions League-finalen mellan Tottenham och Liverpool i juni. Senare gav han en ursäkt på sociala medier och sa att han var "verkligen ledsen".

Liverpool har varit nedsänkt i förhandlingar med flera av de största sportklädstillverkarna under flera månader, eftersom de ser ut för att maximera sitt enorma nuvarande kommersiella värde som Europamästare och Premier League-ledare. De röda hoppas att framgång på fältet kommer att leverera en total affär med Nike, som kan komma nära 110 miljoner pund per år som Madrid tjänar med Adidas och 100 miljoner pund per år som Nike redan betalar till Barcelona.

Liverpool har fått försäkringar om att Mo Salahs närvaro i Qatar under december-VM i klubben inte kommer att användas i propagandasyfte, bland rädsla för att den egyptiska anfallaren skulle kunna pressas att dra sig ur turneringen av politiska skäl.

James Milners coola straff för att vinna seger över Leicester City förra helgen flyttade Liverpool nr.7 upp på listan över klubbens mest produktiva spot-sparkare. Mittfältaren som bär en Billiga fotbollströjor  höll nerven för att skicka Kasper Schmeichel på fel sätt i den 94: e minuten av en Premier League-kollision som verkade avsedd att dras. Förutom att säkra tre poäng såg Milners konvertering honom att klättra upp till sjunde på den hela tiden lista över Reds straffskårare.